Inreda inför försäljning?

Funderar du på att sälja din lägenhet? Det finns ganska mycket du kan göra med små medel, helt själv 🙂

Jag håller som bäst på att inreda en lägenhet till försäljning. Det första att göra, för de allra flesta, är att röja undan. Mycket. Allt som inte ligger på sin plats och lite till. Tänk minimalistiskt och låt det vara rena ytor, det gör att rummen ser större ut. Det ger också den potentiella köparen möjlighet att se hur dennes möbler kommer att passa in.

De som kommer på visningen kommer att öppna skåp, lådor och garderober. Se därför till att du har det snyggt inställt, lagom mycket prylar och saker som matchar samt de snyggaste kläderna i garderoben. Diskreta doftpåsar och fina skolådor förhöjer intrycket.

Det gäller också att ta bort personliga saker, såsom foto på nära och kära, tidningshögar och privata papper.

Samtidigt är det viktigt att ditt hem ser trevligt, ombonat och inbjudande ut. Dvs när du tagit bort ditt personliga, lägger du till saker, såsom blommor, en fruktskål, en härlig pläd och liknande.

Hitta en genomgående tråd som kan följa med i alla rum. Det kan vara en färg eller ett tema av något slag. Det går utmärkt att använda lite färg, allt behöver inte vara vitt. Bör ändå vara mest diskreta färger, gärna med någon pigg accent.

Möblera så luftigt som möjligt. Det ger ofta köparen utrymme att fundera på vad de kan ha sina möbler och planera hur de vill ha det.

I badrum är det värt att satsa på nya handdukar, duschdraperi och matta. En växt och ett fint ljus ger en lyxig känsla.

Är det någon gång du skall ha städat varje kvadratcentimeter så är det nu. Skinande rent överallt. Tänk på att blåsten gör att fönstren ser tråkiga ut snabbt, så tvätta fönstren så nära visningen som möjligt.

 

Entrén är det första de potentiella köparna ser så det är viktigt att den är inbjudande. En liten kruka med en blomma i, en ljuslykta, en krans på dörren och en ny matchande ger ett trevligt intryck. Är det ont om plats så väljer du färre saker.

När dörren öppnas vill man ju ge en positiv känsla, så tänk på vad det första besökaren möts av och se till att det blir något trevligt, som knyter ihop hela hemmet.

Lycka till 🙂

Annika
Din inredningscoach

Samtliga bilder är från alcro.se